Aktuellt

Här visar jag några bilder av projekt som jag arbetar med just nu i ateljén. För mer inblick i min ateljé och pågående projekt där, följ min Instagram: janinaninin eller besök mig i ateljén på vån 3 i Chamottehuset i Gustavsberg, till exempel under “öppna ateljéer”.

Air-mons

Vi är Air-mons! Varelser som lever i underjordiska salar. Vi tar oss fram med våra luftsystem, ser genom mörkret med lysande blick, hittar rötter till mat och samlar på ädelstenar. Vi smyckar vår pelarsal med glitter och glam. Vi håller oss undan från stress och dam, med stök från ovan jord. Men om du någon gång ändå skulle möta en av oss, stå inte kvar utan backa och spring! Vi kan bli snabba och giftigt farliga om vi känner oss trängda eller i fara.

Keramiska kycklingben till Seitanklubbor

I samarbete med den kända veganmatbloggaren “awesomevegandad” har dessa ben tagits fram. De är tillverkade i porslin, gjutna av skulpterade kycklingben och handmålade, högbrända och sedan handslipade. Kostar 300kronor för två stycken, 550kronor för fyra stycken. För recept, matglädje, inspiration och mer information se:

http://www.awesomevegandad.com/2019/12/16/veganska-kycklingklubbor-av-seitan/

Är du intresserad av att beställa från mig, sänd ett mejl till: info@janinanilsson.com

“Inside out”

Look at, look in, look through. What is me and what is you?

“Inside out” är skulpterade identitets-berg. När värderingar och förutfattade meningar bildar uppfattningar baserade i sin egen erfarenhet, blir jag för dig inte den samma som för en annan persons uppfattning.

Popping in the studio now…

Popcorn berlocker av porslin och guld/platina!

Varför Popcorn?
För att man blir glad av att betrakta den exploderade massan som påminner om ett litet moln!
Det är svårt att hitta två lika popcorn, trotts att de ser så lika ut som kärnor! Jag ser popcornet som en symbol och drar en mänsklig parallell… -Vi är alla unika!

Perfekt doppresent eller gåva till en unik person!

Finns i guld eller silver (platina), i tre olika modeller

“Inside the bubbles”

En vandring in i glaskulan genom en lins, där en annan värld tycks finnas..

Fantasivärlden Jhax, en del i utställningen Luftslottet på Norrköping Konstmuseum

13 februari – 28 augusti 2016

Julöppna ateljeér i G-studion

Kom och besök mig i ateljén och se/köp mina ny-stöpta skålar och koppar.

Jag kallar denna kollektion “Norrskensskogar”, då glasyren liknar vår nordiska natur, på håll, en vinterskogs vy…

Xavier

Xavier är en ädelstens varelse och bor långt inne i bergen, där det glittrar och glimmar av ädelstenar, mineraler, kristaller och stenar ackompanjerat av dripp-droppet från vatten i rörelse…